LSV – VOJVOĐANI su važan deo najšire opozicione koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“

Naša borba za slobodan i pravedan Novi Sad traje već dugo ali se poslednjih meseci dodatno intenzivira. To je borba za bolji život svakog od nas koji u Novom Sadu živimo, ali i za svakog stanovnika Vojvodine i cele Srbije!

Opozicija koja je ujedinjena na listi „Udruženi za slobodan Novi Sad“, lista pod brojem 11, čija je jedna od članica i naša LSV – VOJVOĐANI, ima jasan plan kako da Novi Sad ponovo bude grad po meri njegovih stanovnika.

Novi Sad se razvija i menja pred našim očima, ali se ne menja na ispravan način nego samo za one malobrojne, privilegovane i one sa mnogo novca, dok većina nas ne oseća nikakav boljitak. Naprotiv.

Umesto nekontrolisane gradnje i haosa koji iz njih proizilazi, Novom Sadu je potreban urbanistički plan po meri stanovnika a ne investitora, plan koji će predvideti očuvanje i unapređenje postojećih zelenih površina i stvaranje novih. Zelene površine i zeleni grad su jedna od najvažnijih mera poboljšanja kvaliteta života građana.

Zaustavićemo rušenje starih zgrada – naš grad je muzej na otvorenom, to mu je jedna od neprocenjivih vrlina i takav treba da ostane. Stare zgrade su deo našeg identiteta i ponosa. Pravi napredak nije u rušenju starog, već u našoj sposobnosti da ih održavamo i očuvamo našu istoriju i kulturu.

Saobraćajni problemi i problemi parkiranja u Novom Sadu se neće rešiti neprimerenim, korupcionim i preplaćenim infrastrukturnim projektima, već projektima koje propisuje struka i urbanisti koji ne smeju biti deo političkih elita.

Javni prevoz i javne garaže moraju da prate razvoj grada i rast broja stanovnika, ali i tekovine savremenog društva, ugledanjem na uspešne primere svetskih gradova umesto služenja investitorima sa sumnjivim poreklom kapitala.

Novi Sad mora da dobije gradsku bolnicu. Iako se trenutne vlasti hvale i pokušavaju da nas uvere da je zdravstvo njihov najveći uspeh, stotine naših sugrađana i dalje ne može da dobije adekvatnu zdravstvenu negu, jer najveći grad Vojvodine nema gradsku bolnicu. Prazna zgrada sa tablom ne znači gradsku bolnicu. Vertikala vlasti koju imaju im je omogućavala da ovaj gorući problem reše ali to nisu uradili. Nisu, jer ih ne interesuje. Oni ne sede po čekaonicama i nisu na višegodišnjim listama čekanja.

Bezbednost Novosađanki i Novosađana mora da bude na prvom mestu. Moramo da uvedemo veći broj pozornika i da prevencijom sprečavamo svaki vid nasilja u našem gradu.

Drage sugrađanke i sugrađani, 2. juna odlučujemo u kakvom gradu želimo da živimo. Izbori su jedini način da se stvari promene a Novi Sad zaista razvija prema potrebama njegovih stanovnika. Moje obećanje vama je da ću vas slušati, jer su vaše potrebe ono šta mora da upravlja daljim razvojem Novog Sada.

 

 

Maja Mrnuštik
predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
i
kandidatkinja na listi „Udruženi za slobodan Novi Sad“

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]