Predsednik Vojvođana LSV istakao je da će se boriti za decentralizaciju, jaku poljoprivredu i očuvanje vojvođanskog načina života, te pozvao sve Vojvođane na izlazak na izbore 17. decembra

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš najavio je samostalan izlazak Vojvođana na predstojeće izbore za republički i pokrajinski parlament. Kao glavni razlog tome istakao je da će na predstojećim izborima sve druge stranke biti usmerene na Beograd i republiku, te da postoji ozbiljna pretnja da Vojvodina ponovo padne u drugi plan, a Vojvođani budu zanemarivani i u naredne četiri godine.

Kostreš je najavio i smernice novog programa kojim će se boriti za bolji životni standard Vojvođana, jačanje poljoprivrede i očuvanje multikulturalnosti i vojvođanskog načina života. Kao okosnicu novog programa Vojvođana na predstojećim izborima istakao je borbu za fiskalnu decentralizaciju Vojvodine, koja će da bude temelj za dalji razvoj Vojvodine i obezbeđivanje uslova za najavljeni napredak.

– Vojvodina se danas nalazi na prekretnici. Centralna vlast u Beogradu već godinama vraća samo mrvice od onog što Vojvođani uplaćuju u budžet Srbije. Zato zaostajemo, poljoprivreda stagnira, plate su male, a naši mladi odlaze. To se mora promeniti – zaključio je Bojan Kostreš i dodao kako ignorisanje i guranje Vojvodine u drugi plan više ne može da prođe.

U obraćanju putem YouTube videa, predsednik Vojvođana LSV osudio je kriminalni i korumpirani državni sistem i izolaciju koju nameće režim, a samostalnu kandidaturu Vojvođana obrazložio je potrebom da i Vojvodina bude tema na predstojećim izborima.

– Kvalitet života Vojvođana ne može se popraviti ako se glas Vojvodine ne čuje. Jedino samostalnim izlaskom možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu – istakao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš.

Podsećamo, Bojan Kostreš postao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u decembru 2022. godine, kada je na tom mestu zamenio osnivača i dugogodišnjeg lidera stranke Nenada Čanka, koji je i dalje član stranke.

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]