Programom „Na ravne časti“ Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da novac koji uplate u republički budžet pošteno dele trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama.

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš najavio je centralni deo programa „Na ravne časti“ s kojim će koalicija Vojvođani da izađe na nadolazeće pokrajinske izbore u decembru. U YouTube videu Kostreš je slikovito obrazložio problem trenutne raspodele prihoda od poreza koje građani Republike Srbije uplaćuju u državni budžet. Najveća većina svih davanja građana iz cele Srbije ostaje u Beogradu, što onemogućava adekvatan razvoj drugih sredina iz kojih taj novac i stiže.

„Vojvođanima centralna vlast već godinama vraća samo mrvice od onog što uplate u budžet Srbije. U budžet Srbije uplatimo 5 dinara a vraća nam se samo 1 dinar, to je nepravda. Mi Vojvođani tražimo da naše prihode podelimo na ravne časti, trećina državi, trećina pokrajini, trećina gradovima i opštinama“, izjavio je u videu Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV.

U celom programu stranke Vojvođani LSV „Na ravne časti“ na web stranici Vojvođani detaljno razlažu problem koji nameravaju da reše suštinskom decentralizacijom Srbije, kako bi svi delovi mogli sami da se razvijaju u skladu sa svojim potrebama.

Uspostavićemo ravnomernu raspodelu prihoda od poreza i doneti Vojvodini i njenim gradovima dovoljno novca za razvoj, a da pritom ne zanemarujemo obaveze prema državi – čist račun duga ljubav“, navodi se u programu.

U programu stranke navedeno je osam područja na kojima će insistirati za bolju budućnost Vojvodina, a za što je jedan od glavnih preduslova upravo pomenuta decentralizacija i obezbeđivanje da ono što se stvori u Vojvodini, u Vojvodini i ostaje.

Koaliciju Vojvođani za pokrajinske izbore čine Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu, a samostalnu kandidaturu najavili su kako bi i Vojvodina bila tema na ovim izborima, da se i Vojvođane pita za njihove potrebe. Cilj je u fokus staviti Vojvodinu, jer Vojvodina mora da bude faktor promene od dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti.

Danas su Vojvođani LSV predstavili novu web stranicu vojvodjani.rs gde možete pratiti sve vesti i aktivnosti vezane uz nadolazeće decembarske izbore.

 

Published On: 20 novembra, 2023By

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zahtevamo bezbednu Vojvodinu u kojoj deca i mladi mogu da žive i rade

28 novembra, 2023|Komentari su isključeni na Zahtevamo bezbednu Vojvodinu u kojoj deca i mladi mogu da žive i rade

Provale u vrtiće su samo još jedna slika pogoršanja stanja bezbednosti u Vojvodini. To moramo pod hitno da promenimo. Kandidatkinja na izbornoj listi Vojvođana Maja Mrnuštik pozvala je na povećanje opšte bezbednosti u Novom Sadu,[...]

Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

26 novembra, 2023|Komentari su isključeni na Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

Koalicija Vojvođani predala je listu za pokrajinske izbore na kojima će se boriti za decentralizaciju, jaku Vojvodinu i demokratsku Srbiju.   Vojvođani LSV u nedelju, 26. novembra 2023. godine su predali potpise za kandidaturu liste[...]

Ubistvo žena iz mržnje proglasiti za posebno krivično delo!

26 novembra, 2023|Komentari su isključeni na Ubistvo žena iz mržnje proglasiti za posebno krivično delo!

Povodom Svetskog dana borbe protiv femicida, potpredsednica Vojvođani LSV Bojana Begović upozorila je da sistem šalje veoma lošu poruku, a žene i devojke stavlja u nepovoljan položaj. Svetski je dan borbe protiv femicida u Srbiji[...]