Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.

U razgovoru sa građanima, inače 167. po redu na temu vode, ligaši su podsetili da se u ovom trenutku u Vojvodini nalazi čak četrnaest vodovoda u kojima je voda neispravna 100 odsto. Takvu vodu koriste građani Srbobrana, Čoke, Kanjiže, Ade, Bača, Bačkog Petrovca, Žablja, Titela, Sente, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Sečnja i Nove Crnje. U ogromnom procentu je voda neispravna i u Zrenjaninu.

A problem se ne rešava.

LSV – VOJVOĐANI zahteva od države da se ispravna pijaća voda garantuje svim građanima.
To se mora zapisati i u samom Ustavu Srbije, baš kao što je urađeno u Sloveniji u kojoj je u Ustavu propisano da svi građani imaju pravo na pijaću vodu, da su vodni resursi javno dobro kojim upravlja država, kao i da je snabdevanje vodom neprofitna usluga.

Uz to, država mora početi da sprovodi svoju strategiju o upravljanja vodama do 2034. godine, u kojoj je predviđena izgradnja pet regionalnih vodovoda u Vojvodini, što bi dovelo do rešenja problema neispravne pijaće vode.

Građani Zrenjanina žele vodu. Ova lokalna vlast, očito je, nije sposobna da građanima obezbedi ispravnu pojaću vodu. Sva njihova rešavanja pitanja vode prepuna su koruptivnog delovanja.

Rešenje je u promenama na lokalnim izborima na proleće.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]