odbornici LSV-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong.

Posle priče o robovskom položaju vijetnamskih radnika, sada je aktuelan tretman radnika iz Indije koji rade i žive u krajnje nehumanim uslovima, a bili su i meta napada kineskih investitora.

Nebriga vlasti će ovu fabriku načiniti nečim što podseća na radni logor.

To je duboko protivno odredbama ustava i zakona ove zemlje.

Tragično je da se prvi čovek Zrenjanina Simo Salapura ne oglašava po ovom pitanju. Dok se radnici bore za svoja prava, umesto da ih zaštiti, on gasi Srednju hemijsku školu u gradu.

Njegov je zadatak da Zrenjanin predstavlja u pozitivnom svetlu, ali nažalost njegovo ćutanje samo doprinosi dodatnom unižavanju ugleda naše sredine.

Pre sedam meseci je Salapura javno hvalio kineske investititore i, čak, i naglasio da će učiniti sve da se poštuju zakoni i ekološki standardi.

Očito je Salapura zaboravio na svoje reči.

Linglong i priča oko ove kineske fabrike je slika i prilika zrenjaninske vlasti.

Bahato, nestručno i ponizno. Sve ukupno, ponižavajuće za Zrenjanin.

Salapura i njegovi saradnici nemaju nameru da se mešaju u svoj posao i zato moraju otići sa vlasti na predstojećim izborima.

Samo to može biti garancija za Zrenjanin u kom se poštuju zakoni, ekološki standardi i prava radnika.

Aleksandar Marton
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]