odbornici LSV-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong.

Posle priče o robovskom položaju vijetnamskih radnika, sada je aktuelan tretman radnika iz Indije koji rade i žive u krajnje nehumanim uslovima, a bili su i meta napada kineskih investitora.

Nebriga vlasti će ovu fabriku načiniti nečim što podseća na radni logor.

To je duboko protivno odredbama ustava i zakona ove zemlje.

Tragično je da se prvi čovek Zrenjanina Simo Salapura ne oglašava po ovom pitanju. Dok se radnici bore za svoja prava, umesto da ih zaštiti, on gasi Srednju hemijsku školu u gradu.

Njegov je zadatak da Zrenjanin predstavlja u pozitivnom svetlu, ali nažalost njegovo ćutanje samo doprinosi dodatnom unižavanju ugleda naše sredine.

Pre sedam meseci je Salapura javno hvalio kineske investititore i, čak, i naglasio da će učiniti sve da se poštuju zakoni i ekološki standardi.

Očito je Salapura zaboravio na svoje reči.

Linglong i priča oko ove kineske fabrike je slika i prilika zrenjaninske vlasti.

Bahato, nestručno i ponizno. Sve ukupno, ponižavajuće za Zrenjanin.

Salapura i njegovi saradnici nemaju nameru da se mešaju u svoj posao i zato moraju otići sa vlasti na predstojećim izborima.

Samo to može biti garancija za Zrenjanin u kom se poštuju zakoni, ekološki standardi i prava radnika.

Aleksandar Marton
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina

Published On: 02. 02. 2024.By

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protvzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

04. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protvzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine[...]

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

04. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima. Demokratizacija i[...]

Vlast gasi škole a diže crkve

01. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana. U Novom Sadu će se[...]