Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.

Vojvođani podsećaju da su obećanja o početku izgradnje ove saobraćajnice počela još 2017. godine.

Aleksandar Marton, kandidat na izbornoj listi Vojvođana, istakao je da nimalo ne čudi to što su ministar Goran Vesić i pokrajinski premijer Igor Mirović radove na auto-putu otvorili baš 48 časova pre kraja predizborne kampanje.

Igra naprednjaka je jasna. Oni nemaju rezultate. Putevi po Vojvodini su u rupama, mostovi se zatvaraju, a autobusi sa đacima ostaju zaglavljeni u blatu poljskih puteva.

Oni obećavaju početak radova na ovom putu već šest godina. Još 2017. su rekli da će to biti na leto 2018. Onda su rok pomerili za kraj 2018. godine, pa za sredinu 2019, pa 2020, 2021, 2022… I, došli su izbori na samom kraju 2023. godine – podsetio je Marton.

Marton je dodao da samo autonomna Vojvodina u decentralizovanoj Srbiji može imati alate kojima će lakše graditi svoju infrastrukturu i pozvao novinare da 18. decembra, dan posle izbora, posete mesto na kom su „radovi“ počeli i uvere se koliko je vlast iskrena ili neiskrena.

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]