Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.

Kandidatkinja za pokrajinsku poslanicu Olena Papuga u Kovačici se osvrnula na vojvođansku toleranciju i dobre međuetničke odnose koji se u tom području neguju decenijama, ali je i istakla opasnost od gubljenja nacionalnog identiteta zbog sve manje razrednih odeljenja u školama na jezicima nacionalnih zajednica koje tamo žive.

Predsednik Vojvođana LSV i nosilac liste Vojvođani Bojan Kostreš istakao je da je upravo ta multikulturalnost i različitost ono što je izgradilo Vojvodinu i bilo žirant njenog razvoja, te je kao takvo temelj vojvođanskog načina života koji moramo očuvati.

Druga na listi Vojvođana i potpredsednica stranke Vojvođani LSV Bojana Begović u Zrenjaninu je govorila o problemima loše infrastrukture zdrave pijaće vode, osnovnog preduslova za život u 21. veku, odlasku mladih iz rodnih gradova Vojvodine zbog nedostatka prilika za rad, te lošoj dostupnosti zdravstvene zaštite u vojvođanskim gradovima i selima.

– Sve su to problemi koje smo mi sami u jednom trenutku života proživeli ili ih proživljavamo. Upravo zato ćemo se programom „Na ravne časti“ boriti da više novca od onoga što trenutno odlazi u Beograd, ostaje u Vojvodini, jer smo se uverili da taj naš novac gradi sve delove Srbije više nego naš dom – istakla je Begović i zaključila da većom kontrolom svojih sredstava Vojvođani mogu sami da rešavaju svakodnevne probleme.

Bojan Kostreš je naglasio da je pobeda opozicije u Vojvodini garant promena u Srbiji, i da je baš zato bitno da svi Vojvođani izađu na izbore 17. decembra i svojim glasom pokrenu nužne promene i omoguće Vojvodini da ispuni svoje potencijale.

Published On: 12. 12. 2023.By

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protvzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

04. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protvzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine[...]

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

04. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima. Demokratizacija i[...]

Vlast gasi škole a diže crkve

01. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana. U Novom Sadu će se[...]