Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.

Kandidatkinja za pokrajinsku poslanicu Olena Papuga u Kovačici se osvrnula na vojvođansku toleranciju i dobre međuetničke odnose koji se u tom području neguju decenijama, ali je i istakla opasnost od gubljenja nacionalnog identiteta zbog sve manje razrednih odeljenja u školama na jezicima nacionalnih zajednica koje tamo žive.

Predsednik Vojvođana LSV i nosilac liste Vojvođani Bojan Kostreš istakao je da je upravo ta multikulturalnost i različitost ono što je izgradilo Vojvodinu i bilo žirant njenog razvoja, te je kao takvo temelj vojvođanskog načina života koji moramo očuvati.

Druga na listi Vojvođana i potpredsednica stranke Vojvođani LSV Bojana Begović u Zrenjaninu je govorila o problemima loše infrastrukture zdrave pijaće vode, osnovnog preduslova za život u 21. veku, odlasku mladih iz rodnih gradova Vojvodine zbog nedostatka prilika za rad, te lošoj dostupnosti zdravstvene zaštite u vojvođanskim gradovima i selima.

– Sve su to problemi koje smo mi sami u jednom trenutku života proživeli ili ih proživljavamo. Upravo zato ćemo se programom „Na ravne časti“ boriti da više novca od onoga što trenutno odlazi u Beograd, ostaje u Vojvodini, jer smo se uverili da taj naš novac gradi sve delove Srbije više nego naš dom – istakla je Begović i zaključila da većom kontrolom svojih sredstava Vojvođani mogu sami da rešavaju svakodnevne probleme.

Bojan Kostreš je naglasio da je pobeda opozicije u Vojvodini garant promena u Srbiji, i da je baš zato bitno da svi Vojvođani izađu na izbore 17. decembra i svojim glasom pokrenu nužne promene i omoguće Vojvodini da ispuni svoje potencijale.

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]