Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin ponovo je preuzelo snabdevanje grada vodom zbog, kako oni kažu po ko zna koji put, postavljanja nove opreme u fabrici vode. Pretpostavili smo da će naprednjaci u predizborne svrhe praviti iluziju da se nešto radi po ovom pitanju, ali smatramo da je nedopustivo da građani Zrenjanina, osim dovođenja u zabludu zbog ovih poteza, trpe i materijalnu štetu.

Naime, u prethodnim neuspelim pokušajima nastala je ogromna šteta u domovima građana, jer su oštećene mašine za pranje veša, bojleri, kućni prečistači vode, vodokotlići. Veliki broj sugrađana nam se obratio da nam se požali. Niko im se iz vlasti nije obratio ni sa izvinjenjem, a kamoli sa obeštećenjem. Ama baš niko se ovom prilikom nije oglasio iz „Vodovoda i kanalizacije“ a ćute i gradski funkcioneri.

Već nekoliko godina unazad stanovnici Zrenjanina gradskim vlastodršcima služe kao eksperimentalni pacovi. Isprobavale su se različite fabrike vode i menjale tehnologije za njenu preradu, a sve na štetu zdravlja građana. Svaki pokušaj završen je istim ishodom – voda nije zdrava za piće. Takvu vodu, nažalost, i dalje koriste mnoge Zrenjaninke i Zrenjaninci. Jednostavno, nizak životni standard čini da nisu u mogućnosti da kupuju flaširanu vodu. O tome koliko je za dosadašnje fabrike vode potrošeno novca iz budžeta gradski čelnici ne vode računa.

Mišljenja smo da je sve probe, istraživanja i eksperimentisanja oko vode trebalo sprovoditi u laboratorijskim uslovima. Nikako direktno na stanovnicima Zrenjanina.

I da li od ove i ovakve vlasti treba očekivati rešenje? Verovatno se iza bahatosti, neodgovornosti, javašluka kriju lični interesi. Zahtevamo od gradskih čelnika da pokažu odgovornost i nadoknade štetu građanima kojima su uređaji stradali zbog nekakve eksperimentalne tehničke vode.

mr Dejan Čapo
predsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANIZrenjanin

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]