Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin ponovo je preuzelo snabdevanje grada vodom zbog, kako oni kažu po ko zna koji put, postavljanja nove opreme u fabrici vode. Pretpostavili smo da će naprednjaci u predizborne svrhe praviti iluziju da se nešto radi po ovom pitanju, ali smatramo da je nedopustivo da građani Zrenjanina, osim dovođenja u zabludu zbog ovih poteza, trpe i materijalnu štetu.

Naime, u prethodnim neuspelim pokušajima nastala je ogromna šteta u domovima građana, jer su oštećene mašine za pranje veša, bojleri, kućni prečistači vode, vodokotlići. Veliki broj sugrađana nam se obratio da nam se požali. Niko im se iz vlasti nije obratio ni sa izvinjenjem, a kamoli sa obeštećenjem. Ama baš niko se ovom prilikom nije oglasio iz „Vodovoda i kanalizacije“ a ćute i gradski funkcioneri.

Već nekoliko godina unazad stanovnici Zrenjanina gradskim vlastodršcima služe kao eksperimentalni pacovi. Isprobavale su se različite fabrike vode i menjale tehnologije za njenu preradu, a sve na štetu zdravlja građana. Svaki pokušaj završen je istim ishodom – voda nije zdrava za piće. Takvu vodu, nažalost, i dalje koriste mnoge Zrenjaninke i Zrenjaninci. Jednostavno, nizak životni standard čini da nisu u mogućnosti da kupuju flaširanu vodu. O tome koliko je za dosadašnje fabrike vode potrošeno novca iz budžeta gradski čelnici ne vode računa.

Mišljenja smo da je sve probe, istraživanja i eksperimentisanja oko vode trebalo sprovoditi u laboratorijskim uslovima. Nikako direktno na stanovnicima Zrenjanina.

I da li od ove i ovakve vlasti treba očekivati rešenje? Verovatno se iza bahatosti, neodgovornosti, javašluka kriju lični interesi. Zahtevamo od gradskih čelnika da pokažu odgovornost i nadoknade štetu građanima kojima su uređaji stradali zbog nekakve eksperimentalne tehničke vode.

mr Dejan Čapo
predsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin

Published On: 13. 02. 2024.By

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protvzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

04. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protvzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine[...]

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

04. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima. Demokratizacija i[...]

Vlast gasi škole a diže crkve

01. 03. 2024.|Komentari su isključeni na Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana. U Novom Sadu će se[...]