Na proteklim lokalnim izbora, odbornički kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osvojilii su mandate u brojnim lokalnim skupštinama.

Nažalost, nefer izborni uslovi, drastične nepravilnosti, pritisci i nezakonite radnje, kao i kampanja bojkota pojedinih beogradskih političkih partija i dela društvene elite, dovele su do potpune zbunjenosti biračkog tela, te je izlaznost na izbore bila veoma niska.

Opozicione partije u Vojvodini imaju mnogo veći glasački potencijal, ali ova prilika nije iskorištena.

Izabrani odbornici LSV – VOJVOĐANI učiniće sve da se izbore za poštovanje principa demokratije u skupštinama gradova i opština, te da nametnu potrebu debate o decentralizaciji, rešavanju pitanja neispravne pijaće vode, lošeg kvaliteta vazduha, položaja sela, odlaska mladih i funkcionisanju zdravstvenog i obrazovnog sistema na nivou lokalne samouprave.

Glas Vojvodine mora da se čuje!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]