Vojvođani LSV podržavaju protest poljoprivrednika i osuđuju višegodišnje izbegavanje naprednjačke vlasti da im obezbedi potrebne uslove za život i rad kakve imaju druge zemlje u okolini.

Vojvodina je oduvek bila poznata po plodnoj i kvalitetnoj zemlji i vrednim poljoprivrednicima, ali potrebna je adekvatna institucionalna podrška i konkretne mere koje bi omogućile bolju organizaciju, te znatno veću proizvodnju i zaradu od poljoprivrede.

– Zanemarivanje potreba vojvođanskih poljoprivrednika od strane naprednjačke vlasti dovelo ih je na rub egzistencije, pa su ponovo primorani na ovakve poteze jer vlast nema sluha za njihove potrebe ni pet meseci nakon majskih protesta. Zato nadležnosti u poljoprivredi treba da budu prenete na Pokrajinsku vladu, koja bi lakše i brže rešavala probleme poljoprivrednika, jer Vojvođani sami najbolje znaju potrebe svojih poljoprivrednika – rekao je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani.

Da bi pomogli poljoprivrednicima, Vojvođani LSV će se boriti za povećanje subvencija, uspostavljanje kontrole uvoza i zaštitu domaćeg tržišta. Osim toga, jasnom i predvidljivom politikom otkupnih cena pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i drugih kultura, po ugledu na zemlje Evropske unije iz okruženja, ojačaćemo poljoprivredu u Vojvodini kako bi ponovo bila zamajac njenog razvoja.

Vojvođanska zemlja s organizovanom i razvijenom poljoprivredom može da hrani čitavu Srbiju, da bude žitnica Evrope, ali za to je potrebno obezbediti adekvatne uslove koje aktuelna vlast godinama zanemaruje.

 

KONTAKT:
Sekretarijat za informisanje Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Aleksandar Marton, portparol stranke
+(381) 648116502

alexandarmarton@gmail.com

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]