Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.

Naprednjaci su izašli ispod šinjela Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, sam ministar odbrane Miloš Vučević je, kao i Aleksandar Vučić, bio istaknuti član te stranke, a nova ljubav prema Šešelju, krunisana je koalicijom dve stranke na nivou grada Beograda.

Uz sve to, medijima koji su pod punom kontrolom SNS paradiraju mnogi pravosnažno osuđeni ratni zločinci i drugi protagonisti šovinističkih ideja.

Kada sve to znamo, postavljamo pitanje kako onda građani da se ne plaše novih ratova i stradanja.

LSV – VOJVOĐANI podsećaju na brojne, mnogo veće probleme, od uvođenja služenja vojnog roka i poručuju naprednjacima da je mnogo bolje da reše pitanje neispravne pijaće vode ili da urede škole koje propadaju i sve su praznije.

Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Aleksandra Marković Maleš

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]