Pogledajte video intervju predsednika Vojvođana LSV Bojana Kostreša u neformalnom razgovoru o sebi, političkom radu, Vojvodini, izborima…

Dugogodišnji politički aktivista, poslanik u republičkoj skupštini i predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš u video intervjuu podelio je svoja iskustva, stavove, te političke, ali i privatne ciljeve.

Kostreš je u razgovoru istakao izazove pred kojima se Vojvodina nalazi, dnevne probleme koje stanovnici Vojvodine ne mogu da reše zbog centralizovanog sistema vlasti, u kojem o njihovom novcu odlučuje vlast u Beogradu, te istakao da je za vraćanje Vojvodine na pravi put ključna suštinska decentralizacija Srbije.

– U Vojvodini žive vredni ljudi, radni i pošteni, i da sami odlučuju o raspodeli svojih sredstava živeli bi u uređenoj, bogatoj i razvijenoj sredini! Ali, o raspodeli novca u našim gradovima i selima odlučuje vlast u Beogradu koja Vojvođanima već godinama vraća samo mrvicu od onog što oni uplaćuju u budžet Srbije – istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV.

Govoreći o predstojećim izborima, Kostreš je rekao da su izbori 17. decembra prava prilika da se popravi situacija u Vojvodini, ali i celoj Srbiji, jer Vojvodina može da bude faktor promene i na republičkoj sceni. Na izbore, kako republičke, tako i pokrajinske, mora se izaći.

– To je i glavni razlog zašto na decembarske izbore Vojvođani izlaze samostalno. Nećemo da se Vojvodina utopi u druge teme, naš glas se mora čuti gde god se o nama odlučuje. Jeste, važno je da se digne glas protiv korupcije i režima koji nas tera dublje i dublje u izolaciju, ali je još važnije da na sto stavimo teme koje su bitne za naše ljude – podvukao je Kostreš snažnu potrebu izlaska na izbore i glasa za Vojvođane, i dodao da „jedino tako možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu“.

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]