Jučerašnje nevreme, praćeno gradom, koje je zahvatilo delove Vojvodine, a u kom su najviše stradali Bačka Palanka i Temerin, govori da su sve priče o morednizaciji sistema protovgradne zaštite bile samo propagandne poruke Srpske napredne stranke.

Naprednajci su još februara 2021. najavili modernizaciju celokupnog sistema protivgradne zaštite i završetak njene automatizacije do kraja 2023. godine.

Sada je jun 2024. godine a poljoprovredni proizvođači iz Južne Bačke danas računaju iznos štete koji je grad počinio na njihovim njivama.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i ovom prilikom poziva predsednika republike da prestane da troši državni novac za nabavku aviona, raketa i tenkova i da ta sredstva preusmeri za uspostavljanje najmodernijeg sistema protivgradne zaštite.

Paori, ali i čitava država, žive od poljoprivredne proizvodnje.

Ostavite se nepotrebnog naoružavanja i čuvajte njive od gradonosnih oblaka.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Podeli ovu vest!

Povezane vesti

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

16. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada[...]

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

15. 06. 2024.|Komentari su isključeni na Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku. Postoje osnovane sumnje da beloruske vlasti Gnjota traže[...]